FERROCELL

Ferrocell

Anticelut Slimming Gel - Green coffee

Код на продукта:  
18.00 лв.

Крайна цена с ДДС:Anticelut Slimming Gel, създаден от учените в лаборатория Амрита. Противоцелулитното действие на препарата се дължи на комбинация от съставки, най-съществена значение от които има аминокиселината Л-Карнитин (L-Carnitine).

Именно тя гарантира изгарянето на мазнините на мястото, където е нанесен гелът. Ефектът се дължи на способността на Л-Карнитина да функционира като „совалка”, пренасяща мастните киселини с дълга верига през клетъчната мембрана в митохондриите, където те изгарят. Без негово съдействие липидите трудно биха могли да преминат през непропускливата мембрана, но когато той се свърже с мастната молекула, това става лесно.

Бърза поръчка
Не е нужна регистрация. Въведи само телефонен номер и ние ще ви се обадим!

Anticelut Slimming Gel, създаден от учените в лаборатория Амрита. Противоцелулитното действие на препарата се дължи на комбинация от съставки, най-съществена значение от които има аминокиселината Л-Карнитин (L-Carnitine).

Именно тя гарантира изгарянето на мазнините на мястото, където е нанесен гелът. Ефектът се дължи на способността на Л-Карнитина да функционира като „совалка”, пренасяща мастните киселини с дълга верига през клетъчната мембрана в митохондриите, където те изгарят. Без негово съдействие липидите трудно биха могли да преминат през непропускливата мембрана, но когато той се свърже с мастната молекула, това става лесно.

Предимството на Л-Карнитина обаче не приключва дотук. След като липидната молекула бива изгорена се получават отпадъчни продукти, с които Л-Карнитина отново се свързва и ги извежда обратно през клетъчната стена. Така действието на Л-Карнитина е двойно - веднъж доставя мастните молекули в клетката, и втори път елиминира отпадните продукти.

Включеният в продукта екстракт от люта чушка (Capsicum Annuum Extract) също повлиява благоприятно тъканната обмяна. Действайки като бета-стимулатор, той разширява кръвоносните съдове, засилва кръвообращението и подобрява процеса на дрениране в целулитната тъкан.

Наличието в гела на мастноразтворимата форма на витамин C (Ascorbyl Palmitate) стимулира синтеза на Л-Карнитин. Освен това той е мощен антиоксидант, реализиращ ефекта си директно върху клетъчните мембрани. Благодарение на това успешно се предотвратява окислението на белтъците и липидите, напречното свързване на колагеновите влакна, дермата се стабилизира, уплътнява и изглажда, а възпалителният оток намалява.

 

Anticelut Slimming Gel – бързо и лесно прониква в кожата, което гарантира достигане на активните съставки до „целта”. Предизвиква охлаждане, което е желателно след загряващия масаж. То води до свиване на кръвоносните капиляри, оттичане на лимфата и заглаждане на кожната повърхност. Приложен след някой от горе описаните масажни продукти, антицелулитният гел повишава концентрацията на активните съставки в кожата и осигурява „действие с продължение”, тоест дълго след приключването на масажа. Може да се прилага и самостоятелно.


Начин на употреба:

Гелът се нанася ежедневно в равномерен слой върху кожата на целулитните участъци и се втрива с кръгообразни движения.

Полезна информация

Известно е, че ЦЕЛУЛИТЪТ е всепризнат враг на женската хубост. Той засяга само нежния пол и се дължи на смущения в хормоналния баланс и кръвоснабдяването, на неправилна обмяна на веществата, нарушено храносмилане, небалансирано хранене, намалена физическа активност. Като резултат на всички изброени фактори разположените в подкожната рехава тъкан адипоцити се изпълват до краен предел с триглицериди и обемът им значително нараства (до размери на бобено зърно).

Кожата става болезнена, оточна, уплътнява се и започва да наподобява “портокалова кора”. Тези неестетични промени могат да се локализират върху различни участъци на тялото (горната част на ръката, корема, седалището). Но най-често обхващат външните странични повърхности на бедрата, поради което са популярни под наименованието “бричове”. Лечението на целулита изисква търпение и постоянство (както от страна на лекарите и козметиците, така и от страна на техните пациентки).

Като основни терапевтични възможности за отстраняване на целулита се считат хормонотерапията, физиотерапевтичните процедури, активният двигателен режим, масажите, използването на препарати с локално действащи активни съставки и др. При негативни резултати може да се препоръча и хирургическа намеса. Поради това понякога лечението е необходимо да се провежда от екип от специалисти.

Като се има предвид, че около 80% от жените са засегнати от това заболяване възниква и въпросът за наследствеността при него. Най-вероятно се касае за известна наследствена предразположеност, възникваща в резултат на хормонална нестабилност и повишена крехкост на кръвоносните съдове на микроциркулационно ниво, които могат да се унаследят и от бащата.

Хормоналната зависимост е най-силно изразена през рисковите периоди – пубертет, бременност и предклимактериум. Не по-малко значение може да придобие и хормонално медикаментозно лечение, провеждано по различни поводи. В това отношение специално внимание трябва да се отдели на контрацепцията, осъществявана с хормонални препарати. Прогестеронът и естрогенът не само стимулират синтеза на мазнините, но влияят и върху начина им на разпространение чрез кръвообращението.

Кръвообращението може да бъде повлияно не само от хормоните. В редица случаи неговата ефективност е недостатъчна поради ред други причини, включително и някои вредни привички – например тютюнопушене. Пушенето има директно отношение към целулита, тъй като никотинът предизвиква свиване на кръвоносните съдове и по този начин нарушава микроциркулацията. От друга страна, под въздействие на цигарения дим, се засилва образуването на свободни радикали, които увреждат кожата чрез редукция на антиоксидантния й потенциал и така я състаряват преждевременно.

Не бива да се подценява и притискащато въздействие върху кожата на тясно и впиващо се в нея бельо – ластични чорапи, бикини, включително и сутиените с банели. Натискът върху дермалната кръвоносна система затруднява кръвообращението и лимфния дренаж и влошава целулита. Може би нашите читателки не знаят, но носенето на обувки с високи токчета също допринася за развитието на целулита, тъй като те изместват тежестта на тялото в предната част на ходилата и променят цялостната му стойка, а това води до забавено функциониране на дебелото черво и обстипация.

Променената стойка затормозява и кръвообращението като цяло, а оттам и кожната микроциркулация. Заседналият начин на живот също води до “лениви” черва и констипация. Липсата на физическо натоварване се отразява неблагоприятно и върху кожното кръвообращение. Повишената битова физическа активност (например домакинската работа) е в състояние да “изгони” калории от организма, но това не се отразява върху целулита, защото чрез потта се отделя преди всичко вода, а изгубените калории са за сметка на въглехидратите, но не и на мазнините, отложени в мастните депа, респективно в целулитната тъкан.

За да се постигне задоволителен резултат е необходимо да се изпълняват подходящи физически упражнения, съобразени с локализацията на заболяването, с възрастта, със здравословното състояние и т.н. Основният принцип е , че се изискват постоянство и продължителни целенасочени усилия под ръководството на вещ специалист. Лечебната физкултура може да се съчетае и с хидротерапия.

Необходимо е водните процедури да допринасят за “събуждането” на микроциркулацията в целулитните участъци, където кръвообращението е “заспало” и поради това тъканите при допир се усещат като по-студени. За целта топлинните въздействия като топли вани, сауна и медикаменти с ревулсивен ефект не са подходящи. Много по-добри резултати се получават чрез използване на студени душове, които стимулират кожното кръвообращение и по рефлекторен път активират секрецията на щитовидните хормони, които намаляват отлагането на мазнините в организма.

Масажите също могат да се включат в терапевтичната програма. Трябва да се има предвид, че най-често практикуваният масаж на цялото тяло не е подходящ, защото не гарантира ефективен липодренаж.

Основно приложение намират и различни средства за локална апликация.Закупеният артикул след поръчка ще бъде приет и изпратен по куриер с наложен платеж. Безплатна доставка за поръчки над 30лв. до офис на спиди.
Купуването на артикули от отделен продавач не подлежи на възстановяване или за подмяна. Ако не сте доволни от вашият артикул, можете да го препродадете без комисионна. Артикулът ще бъде включен в покупната цена и ще бъде приспадната само таксата за обработка.

Сходни продукти